De Week van het Jaar: EK Voetbal 2008

2008 gaat zeker de boeken in als een veelbewogen jaar. De financiële crisis, de nieuwe Amerikaanse president, Geert Wilders' film Fitna, de onthullende uitzending van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot schokkende uitspraken deed én de Olympische Spelen in Peking.

De NOS blikt deze week dagelijks terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar, gerangschikt op thema. De eerste uitzending draait om het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland.

Succes
De verwachtingen waren hooggespannen en werden meteen in de allereerste wedstrijd waargemaakt door de verpletterende 3-0 winst op favoriet Italië. Nederland stond op zijn kop en Oostenrijk en Zwitserland kleurden letterlijk Oranje vanwege de honderdduizenden supporters die naar de diverse speelsteden afreisden. Ze werden niet teleurgesteld, want een paar dagen later werd ook Frankrijk genadeloos afgestraft met een 4-1 overwinning.

Einde droom
Maar na de 2-0 winst op Roemenië ging het jammerlijk mis. Het Rusland van 'onze' Guus Hiddink bleek onverwacht een maatje te groot. Nederland verloor na verlenging met 3-1 en daarmee eindigde het EK voor Marco van Basten en de zijnen. Tom Egberts reist af naar Zwitserland voor een terugblik.

Reageren