De wereld van morgen

Slimme innovaties in special De Wereld van Morgen

NPO 1 - woensdag 2 november om 21:32

© AVROTROS
Bacteriën die beton repareren, duurzaam gekweekte groente en sensoren die ziektes kunnen ruiken aan iemands adem: de slimste nieuwe ontwikkelingen van het jaar dingen mee naar de Nederlandse Innovatie Prijs 2022. Het programma De Wereld van Morgen doet een rondje langs de velden. 

In Nederlandse laboratoria en bedrijven werken onderzoekers aan innovaties die de wereld een stukje aangenamer, schoner en duurzamer kunnen maken. In de NPO Klimaatweek maakt De Wereld van Morgen een rondje langs veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van wonen, voedsel en de gezondheidszorg.

De Wereld van Morgen

Karsu Dönmetz, Nick Schilder en Hila Noorzai zien onder meer kunstmatig intelligente sensoren die een verwarming kunnen aansturen, beton dat zichzelf kan repareren met behulp van bacteriën, en chips voor het kweken van organen. Deze en andere ontwikkelingen maken dit jaar kans op de Nederlandse Innovatie Prijs, die in het programma wordt uitgereikt. Naast een vakjury heeft ook het publiek een stem mogen uitbrengen op de slimste innovatie van het jaar.

Meer over