De wereld van morgen

Nick Schilder gaat op zoek naar innovatieve oplossingen

NPO 1 - maandag 25 oktober om 20:30

© AVROTROS
Nick Schilder, Karsu Dönmez en Hila Noorzai gaan in het nieuwste programma De wereld van morgen op zoek naar technische innovaties die het antwoord op het klimaat- en energievraagstuk zouden kunnen zijn. Wat wordt bijvoorbeeld het alternatief voor vlees en soja?
Klimaatverandering en de energietransitie staan steeds hoger op de (politieke) agenda. De gevolgen voor de aarde worden steeds duidelijker en om de internationaal gestelde klimaatdoelen te halen is er niet alleen een besef van urgentie nodig, maar ook actie. In De wereld van morgen gaan Nick Schilder, Karsu Dönmez en Hila Noorzai op zoek naar technische innovaties die het antwoord op het klimaat- en energievraagstuk zouden kunnen zijn. Wat wordt bijvoorbeeld het alternatief voor vlees en soja, hoe krijg je het vervoer schoner en hoe los je de woningnood op zonder de stikstofcrisis te verergeren? Alle innovaties staan in het teken van duurzaamheid en de presentatoren maken aan het eind van de uitzending de winnaar van Nederlandse Innovatieprijs bekend.

Nationale Klimaatweek

De wereld van morgen staat in het teken van de eerste Nationale Klimaatweek, die donderdag van start gaat. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil met deze week het belang van de klimaatdoelen benadrukken en alle Nederlanders stimuleren zich in te zetten voor een beter klimaat. Zo benoemt iedere gemeente een ‘klimaatburgemeester’ en is er een duurzame huizenroute, waar bewoners een duurzaam huis in de buurt kunnen bezoeken om ideeën op te doen voor een energiezuiniger huis. Zaterdag is de Nacht van de Nacht: bijna alle gemeenten doen dan de lichten uit om te genieten van de duisternis.

Meer over