De wereld van morgen

Soy Kroon en Roos Moggré ontdekken de toekomst van wonen in De Wereld van Morgen

NPO 1 - dinsdag 24 oktober om 20:36

© Ruud Baan
Zijn onze steden over twintig jaar nog leefbaar nu extreem weer steeds vaker voorkomt? Roos Moggré en Soy Kroon reizen in De Wereld van Morgen af naar Zwolle om te zien hoe buurtbewoners de handen uit de mouwen steken en hun wijk voorzien van schaduw en groen.

In aanloop naar de Nationale Klimaatweek werpt De Wereld van Morgen een blik op de toekomst van het wonen. Hittegolven en zware regenval worden in Nederland steeds normaler, maar onze steden zijn niet gebouwd op extreem weer. Hoe moet dat over twintig jaar?

Soy Kroon

Meer groen, meer schaduw en minder verstening kunnen voorkomen dat woningen te warm worden en de riolering overbelast raakt. Presentatoren Roos Moggré en Soy Kroon nemen een kijkje in Zwolle, waar de bewoners van de jaren 30-wijk Assendorp niet langer wilden wachten op de gemeente. Ze transformeren zelf hun buurt met groendaken, regentonnen en geveltuintjes, in plaats van bestrating.

Hila Noorzai maakt in De Wereld van Morgen bekend welk vernieuwend bedrijf dit jaar de Nederlandse Innovatie Prijs wint.

Wanneer is De Wereld van Morgen op televisie te zien?

De Wereld van Morgen is op dinsdag 24 oktober om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over