De zaak Alzheimer

Jan Decleir is een vergeetachtige huurmoordenaar in De Zaak Alzheimer

VRT1 - zondag 13 augustus om 20:40

© MMG
In De Zaak Alzheimer speelt Jan Decleir een huurmoordenaar met de ziekte van Alzheimer. De film staat in de top 10 van succesvolste Belgische films aller tijden.

Huurmoordenaar Angelo Ledda (Decleir) wordt in De Zaak Alzheimer naar België gestuurd om twee mensen uit de weg te ruimen.

De Zaak Alzheimer

Ledda beheerst het vak als geen ander, maar de laatste tijd kost het hem steeds meer moeite om zijn opdrachten uit te voeren. Hij vertoont symptomen van de ziekte van Alzheimer.

Zijn eerste klus verloopt volgens plan. Ledda wurgt zijn doelwit, een topambtenaar, en stelt geen vragen. Maar wanneer Ledda merkt dat zijn tweede beoogde slachtoffer een twaalfjarig meisje is, weigert hij haar te doden. Vanaf dat moment is Ledda zelf zijn leven niet meer zeker in De zaak Alzheimer.

Recherche-duo Vincke (Koen de Bouw) en Verstuyft (Werner De Smedt) onderzoeken ondertussen de moord op de topambtenaar en stellen alles in het werk om de dader te pakken te krijgen.

Vervolgen

De Zaak Alzheimer maakt deel uit van een trilogie die gebaseerd is op romans van Jef Geeraerts. De films gaan over het beste recherche-duo van de Antwerpse politie: Vincke en Verstuyft. 

In 2009 verscheen Dossier K. Die film is op 20 augustus om 20:40 te zien op VRT Één. Het derde deel, Het tweede gelaat uit 2017, komt zondag 27 augustus 20:40 op VRT Één. 

Meer over