De zaak-Rombley

Advocatenechtpaar Knoops velt een oordeel in slotaflevering De Zaak-Rombley

NPO 3 - woensdag 24 mei om 21:20

© KRO-NCRV
Advocatenechtpaar Knoops en team stellen in deze slotaflevering van De Zaak-Rombley alles in het werk om Vernond Rombley vrij te krijgen. Hij houdt vol onschuldig te zijn aan roofmoord, maar vreest dat hij in de gevangenis moet blijven.

Vernond Rombley zit naar eigen zeggen al jaren onschuldig vast na een roofmoord op Curaçao en krijgt hulp van advocatenechtpaar Knoops en een team van experts. Die komen in de slotaflevering van de documentaireserie De Zaak-Rombley met de resultaten van hun eigen onderzoek en stellen alles in het werk om hem vrij te krijgen.

Vernond Rombley

De veroordeelde Antilliaan en zijn familie hebben intussen de hoop verloren op een goede afloop. Oud-korpschef van Bonaire Jan Rooijakker zette in 2017 de zaak in beweging toen hij het dossier van de misdaad ging lezen. “Als de politie een grondiger onderzoek had gedaan, was de uitkomst anders geweest”, zegt Rooijakker daarover. “Elke politieman of rechercheur wil een zaak oplossen, maar het wordt gevaarlijk als je niet objectief blijft.”

Meer over