De zevende hemel

Een zingende Jan Kooijman in De Zevende Hemel

RTL 8 - dinsdag 23 november om 20:28

© Entertainment One Benelux
Voor hun pensioen willen Maria en Max de hele familie nog een keer bij elkaar brengen in hun restaurant De zevende hemel.

Al jarenlang runnen Maria (Henriëtte Tol) en haar man Max (Huub Stapel) een Italiaans restaurant.

De zevende hemel

Niet lang meer: het koppel wil De Zevende Hemel binnenkort overdragen aan een van hun kinderen. Zelf verhuizen ze dan naar Italië om van hun oude dag te genieten.

Voor het zover is willen Max en Maria de hele familie nog één keer bij elkaar brengen in het restaurant. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde.

Er is oud zeer, er zijn familieruzies. De overname van de zaak door dochter Eva (Halina Reijn) en haar partner Bart (Ruben van der Meer) loopt bijvoorbeeld niet helemaal soepel.

Jonkie Matthijs (Jan Kooijman) heeft helemaal geen interesse in de zaak. Oudste broer Paul (Thomas Acda) heeft na een conflict over de overname het contact met de familie verbroken.

Als iedereen dan eindelijk toch bij elkaar is, moet Maria hen ook nog het slechte nieuws vertellen: ze is ernstig ziek.

Musical

Dat klinkt als een familiedrama. Dat is De Zevende Hemel ook, maar het is allesbehalve een doorsnee-familiedrama.

De film is namelijk ook een musical. Regisseur en scenarioschrijver Job Gosschalk heeft flink wat Nederlandstalige hits in het verhaal verwerkt, van Marco Borsato tot Boudewijn de Groot en Doe Maar.

Soms barsten personages dus ineens in zingen uit. Omdat de liedjes zo goed in het thema van het verhaal passen, werkt dat nog best goed ook.

Meer over