Deadpool

Ryan Reynolds heeft een grote bek

Veronica - maandag 25 mei om 21:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Acteur Ryan Reynolds is een groot comicfan. Zijn favoriet: de vuilbekkende superheld (of eigenlijk antiheld) Deadpool. Met zijn hoofdrol in Deadpool bracht Reynolds een droom in vervulling. 

Ryan Reynolds wilde graag een film maken die Deadpool eer aan zou doen. Zeker nadat hij in 2009 fans van het personage tegen zich in het harnas joeg met zijn bijrolletje als de merc with a mouth in X-Men Origins: Wolverine.

Deadpool

Reynolds was zelf ook niet blij met die rol, dus was hij er extra op gebrand om deze film van de grond te krijgen. De Canadese acteur heeft jaren moeten lobbyen om Deadpool te mogen maken op de manier die hij wilde. In de geest van de strips, dus mét extreem geweld, grof taalgebruik en de voor Deadpool gebruikelijke humor.

Dat bleek een goede keuze: Deadpool werd een enorme bioscoophit en brak record na record. Zo is het de best bezochte R-Rated film (film voor 16 jaar en ouder) aller tijden. 

Zin in meer superhelden? Kijk dan eens op Guidinc.nl

Wade Wilson

Deadpool is voormalig huursoldaat Wade Wilson.

Na een experimentele behandeling tegen kanker is hij niet alleen genezen, hij is ook onsterfelijk. En gruwelijk verminkt.

Als Deadpool gaat Wade op jacht naar de geflipte wetenschapper die hem dit heeft aangedaan.

Meer over