Deadwater fell

Een fatale brand in Deadwater Fell

NPO 2 - zondag 12 juni om 23:20

© Channel 4
Als de woning van de Schotse huisarts Tom Kendrick afbrandt in Deadwater Fell, is hij de enige overlevende. Zijn vrouw en drie dochters kunnen niet worden gered. Waarom was de slaapkamer van de meisjes voorzien van een hangslot?

Een vreselijke brand in het huis van huisarts Tom Kendrick (David Tennant) wordt zijn vrouw Kate en hun drie dochters fataal. De meisjes kunnen niet worden gered uit hun kamer, die is afgesloten met een hangslot.

David Tennant

De miniserie Deadwater Fell is wel omschreven als Broadchurch in Schotland. Verplichte kost dus voor de liefhebbers van Britse misdaadseries in het algemeen, en in het bijzonder die met David Tennant in de hoofdrol.

Deadwater Fell

In Deadwater Fell is acteur David Tennant niet degene die de zaak moet oplossen, maar juist een verdachte. Waarom waren de meisjes in hun kamer opgesloten, en is Tom wel de keurige familieman die hij lijkt? De zaak gaat als een schok door het dorpje, waar iedereen elkaar kent. Dan komen er bij de autopsie nog meer verdachte dingen aan het licht. (HH)

Meer over