Death Proof

Regisseur Quentin Tarantino gooit alle remmen los in slasherfilm Death Proof

Viaplay TV - zondag 18 februari om 20:30

© Dimension Films - A-film
Quentin Tarantino gooit alle remmen los in Death Proof, een knotsgekke film vol autostuntwerk. De wijze les? Onderschat een vrouw nooit. Al ziet ze eruit als een cheerleader.

Vriendinnen Julia, Arlene en Shanna zijn in een bar waar ze het lekker naar hun zin hebben. Daar zit ook voormalig stuntman Mike. Hij laat zijn oog vallen op deze aantrekkelijke dames.

Death Proof

Mike (Kurt Russell) heeft in Death Proof snode plannen met de deze vrouwen. Hij besluit een spannend maar gevaarlijk kat-en-muisspel met ze te spelen. Dat loopt in Death Proof slecht af voor Julia (Sydney Tamiia Poitier), Arlene (Vanessa Ferlito) en Shanna (Jordan Ladd). Ze leggen allemaal het loodje.

Maar het gaat niet altijd goed voor Mike. Een paar maanden later loopt hij in een bar Abernathy (Rosario Dawson), Kim (Tracie Thoms) en Zoë (Zoë Bell) tegen het lijf. Dit drietal blijkt al snel een stuk gevaarlijker dan zijn eerdere slachtoffers.

Quentin Tarantino

Regisseur Quentin Tarantino houdt van B-films. Van die films waarin het bloed rijkelijk vloeit, de seksuele toespelingen talrijk zijn en het scenario te zot voor woorden is.

Vaak werden ze in de jaren 70 voor een klein budget gemaakt, in studio’s die 's nachts anders dicht zijn. Dit soort films werden in tweetallen ('double bill') vertoond in een 'grindhouse': bioscopen waar voornamelijk morsige mannen in lange regenjassen naar binnen gingen.

Samen met Robert Rodriguez – ook al zo’n 'grindhouse'-fan – besloot Tarantino een ode aan de B-film te maken met zo’n eigentijdse 'double bill'. Gekras in beeld, storingen, een missende scène, het is allemaal opzettelijk. Rodriguez maakte de zombie-slasher Planet Terror. Tarantino kwam met Death Proof

Meer over