Death Race

Jason Statham rijdt de race van zijn leven in Death Race

Veronica - woensdag 10 november om 23:10

© http://info.sky.de/
In de nabije toekomst moeten gevangenen voor een miljoenenpubliek een strijd op leven en dood aangaan in opgevoerde wagens: de Death Race.

Jensen Ames (Jason Statham), het hoofdkarakter uit Death Race, had niet gedacht dat hij ooit in de cel zou belanden, maar het gebeurt toch. En hij is nog onschuldig ook. Wie dan wel zijn vrouw en kinderen heeft vermoord? Jensen heeft geen idee.

Death Race

Jensen moet zijn straf uitzitten in de Terminal Island-gevangenis van directeur Hennessey (Joan Allen). Zij stelt hem voor een keuze.

Jensen kan eerder vrijkomen als hij meedoet aan de zogeheten Death Race: levensgevaarlijke autoraces tussen de gevangenen van Terminal Island. Goed, hij loopt het risico dat hij die races niet overleeft, maar als hij niet meedoet zit Jensen sowieso tot zijn dood in een donkere cel.

Vandaar dat hij besluit mee te doen. Of voormalig coureur Jensen de races overleeft? Dat zie je in Death Race.

Jason Statham

Death Race is een remake van de cultklassieker Death Race 2000 uit 1975. Eigenlijk was het de bedoeling dat het een vervolg zou worden, maar dat bleek te duur.

Om fit genoeg te worden voor zijn hoofdrol, liet Jason Statham zich drie maanden lang afbeulen door een ex-marinier. Hij moest topfit zijn: Statham deed bijna al zijn stunts zelf.

Voor de gevechtsscènes kon Jason Statham niet op routine varen. Er stond in zijn contract dat hij niet op dezelfde manier mocht knokken als hij in de Transporter-films deed.

Meer over