Death Sentence

Kevin Bacon wil in Death Sentence één ding: wraak

RTL 7 - zondag 18 februari om 20:00

© RCV.
Een man gaat in Death Sentence achter een bende aan om wraak te nemen voor de moord op zijn zoon. De bendeleden laten alleen niet met zich sollen.

Nick Hume (Kevin Bacon) heeft het prima voor elkaar. Hij is gelukkig getrouwd en heeft twee zoons, met wie het ook prima gaat.

Death Sentence

Als hij met hen aan het tanken is, wordt het benzinestation overvallen door een bende. Een van de jongere bendeleden pakt een machete en snijdt daarmee de keel van Nicks zoon Brendan door. Die overleeft het niet.

Nick zorgt ervoor dat de moordenaar van zijn zoon voor het gerecht komt, maar schrikt als hij de strafeis hoort: drie tot vijf jaar de gevangenis in. Ontzet trekt hij zijn getuigenis in. Als het zo moet, regelt hij het zelf wel. Hij slaagt erin om de moordenaar op te sporen en steekt hem dood.

Maar de bende laat dit in Death Sentence niet op zich zitten en gaat achter Nick en zijn familie aan.

James Wan

Death Scentence is een geregisseerd door Saw-regisseur James Wan en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Garfield. Garfield was erg blij met het werk van Wan, ondanks dat er best veel aanpassingen werden gedaan aan zijn originele verhaal. De film brengt volgens Garfield het centrale thema van het verhaal goed over.

Dat was belangrijk voor de auteur, want daar was hij in eerdere verfilmingen van zijn werk niet altijd tevreden over.

Meer over