Death Warrant

Jean-Claude Van Damme gaat undercover in Death Warrant

RTL 7 - vrijdag 11 augustus om 22:31

In de gevangenis Harrison Penitentiary komen de laatste tijd verdacht veel gevangenen om het leven. Agent Burke gaat in Death Warrant undercover de cel in om de boel tot op de bodem uit te zoeken.

Harrison Penitentiary is niet bepaald de prettigste gevangenis van Canada. Als daar in korte tijd gevangenen én bewakers onder verdachte omstandigheden om het leven komen, moet de politie uitzoeken wie er achter die moorden zit.

Death Warrant

Agent Louis Burke (Jean-Claude Van Damme) offert zich op. Hij gaat in Death Warrant undercover de cel in om te kijken wat er in Harrison Penitentiary aan de hand is.

Zonder de moorden was het in Harrison al gevaarlijk zat, dus het komt goed uit dat Burke (zoals het een rol van The Muscles from Brussels betaamt) zijn mannetje staat in meerdere vechtsporten.

Hij heeft al zijn skills nodig. Niet alleen om de daders te achterhalen, maar ook – en misschien wel vooral – om überhaupt in leven te blijven.

Jean-Claude Van Damme

Naar eigen zeggen had Jean-Claude Van Damme geduchte concurrentie voor de hoofdrol in Death Warrant. In een interview met een Frans tijdschrift vertelde de Belgische spierbundel dat Steven Seagal ook in de running was om Burke te spelen.

Ook Bruce Willis was in beeld voor de hoofdrol. Hij bedankt voor de rol omdat hij anders met zijn agenda in de knoei zou komen: Willis had het te druk met de opnames van Die Hard 2.

Meer over