Death Wish

Bruce Willis als bonkige wreker in actieknaller Death Wish

RTL 7 - dinsdag 26 september om 20:27

© Metro-Goldwyn-Mayer Pictures
In de jaren 70 en 80 maakte Charles Bronson er in de Death Wish-films zo'n beetje zijn beroep van: wraak nemen. In 2018 nam Bruce Willis in deze remake van de cultklassieker het stokje over.

In 1974 verlieten bezoekers geschokt de bioscoop na het zien van de wraakfilm Death Wish, waarin de legendarische Charles Bronson het recht in eigen hand nam.

Death Wish

Anno 2018 treedt Bruce Willis in deze remake van Death Wish in de voetsporen van Bronson. Willis speelt chirurg Paul Kersey. Op zijn operatietafel ziet Kersey dagelijks wat de gevolgen zijn van de geweldsgolf die door de straten van Chicago waart. Het wordt pas écht persoonlijk als zijn vrouw en dochter het slachtoffer worden van een gewapende overval.

Als blijkt dat de politie weinig kan doen, is Paul woedend. En als Willis iemand speelt die woedend is, berg je dan maar. Kersey laat het er niet bij zitten: hij gaat op eigen houtje op zoek naar de daders. En hij zal niet rusten voor hij die een koekje van eigen deeg gegeven heeft.

Bruce Willis

Regisseur Eli Roth wilde Death Wish zo realistisch mogelijk maken. Hij bracht veel tijd door met politieagenten uit Chicago.

Zo kon hij de politiebureaus goed in beeld brengen. Bovendien vertelden de agenten hem veel over het geweld in de stad.

Dankzij de originele Death Wish groeide Charles Bronson uit tot een actiester. Hij was in 1988 in beeld om de hoofdrol te spelen in Die Hard.

Die rol ging uiteindelijk naar Bruce Willis, die nu dus de rol van Bronson overneemt.

Meer over