Talkshowduo 2

Debuut Tijs en Giovanca op 1

NPO 1 - dinsdag 7 januari om 22:20

© BNNVARA
In het roulerende presentatieteam van de nieuwe talkshow Op1 is de dinsdagavond voor het duo van de EO: Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.

Het is de week van de nieuwe talkshow Op1 op NPO 1. Nadat Eva Jinek afgelopen najaar haar overstap naar RTL aankondigde, timmerde de publieke omroep snel een nieuw format. Het werd Op1, een latenighttalkshow die iedere doordeweekse avond gepresenteerd wordt door een ander duo van een andere omroep.

Talkshowduo's

Vanavond is het de beurt aan het tweede duo: Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. De twee komen uit namens te de EO. Tijs hakte eerder met het talkshowbijltje in Knevel & Van den Brink. Voor Giovanca is het nieuw. Wel presenteerde ze eerder het VPRO-programma Vrije Geluiden.

Gasten

In de eerste aflevering schuiven onder meer Frans Bauer en Irene Moors aan. Ook misdaadjournalist Mick van Wely zit aan tafel. Sinan Can is er ook, net als burgemeester Paul Depla van Breda. 

'Prettige collega'

Tijs van den Brink kijkt uit naar zijn nieuwe baan. In een blog op de site van de EO schrijft hij: “Ik heb er veel zin in. Giovanca is een prettige collega, één dag per week is voor mijn privéleven fijner dan de hele week en de mensen van TVBV zijn vakmensen. We gaan ons uiterste best doen u iedere dinsdagavond te voorzien van een actuele, zinnige, inspirerende en vrolijke dagsluiting."

Meer over