Deep Blue Sea

Samuel L. Jackson gaat naar de haaien in Deep Blue Sea

Veronica - woensdag 15 februari om 22:16

© Warner Bros. en Village Roadshow Film Ltd.
Wie zijn filmklassiekers een beetje kent, weet dat wetenschappelijk onderzoek met (genetisch gemanipuleerde) dieren zelden een goed idee is. Maar daar laat Samuel L. Jackson zich in Deep Blue Sea niet door tegenhouden.

In de haaienthriller Deep Blue Sea speelt Samuel L. Jackson een rijke zakenman die miljoenen investeert in een groep wetenschappers. Waarom? Omdat die wetenschappers bezig zijn een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.

Deep Blue Sea

Dat medicijn testen de wetenschappers op haaien. De eerste resultaten zijn hoopgevend: het IQ van de vissen gaat met sprongen vooruit.

Maar is dat wel handig, hyperintelligente haaien? Nee dus.

Niet als je Deep Blue Sea mag geloven tenminste. De haaien gebruiken hun intelligentie namelijk om te ontsnappen uit hun aquarium.

Ze zetten vervolgens hun tanden in alles wat voorbij komt zwemmen en drijven. Omdat het hele laboratorium onder water staat, zijn ook de onderzoekers niet meer veilig.

Wie heeft de langste?

Regisseur Renny Harlin wilde met Deep Blue Sea blijkbaar graag concurreren met de ultieme haaienfilm Jaws. 

Toen hij hoorde dat de haai die Steven Spielberg in die film gebruikte 25 voet (7 meter 62) lang was, moest Harlin daaroverheen. De haai in Deep Blue Sea is dan ook 26 voet (7 meter 92) lang.

Meer over