Deep Impact

Een gigantische komeet vliegt richting de aarde in Deep Impact

Paramount - maandag 18 maart om 20:30

© 1998 Dreamworks L.L.C., Paramount Pictures en Amblin Entertainment
Eind jaren 90 produceerde Hollywood de ene rampenfilm na de andere. Deep Impact is er eentje van. De ramp van dienst is deze keer een gigantische komeet die op ramkoers met de aarde ligt.

Volgens wetenschappers was het een meteoriet die ongeveer 65 miljoen jaar geleden alle dinosauriërs uitroeide. Wat als er in onze tijd opnieuw een meteoor op aarde inslaat? Deep Impact neemt dit angstaanjagende scenario als uitgangspunt. 

Deep Impact

De veertienjarige Leo Biederman (Elijah Wood) en zijn leraar ontdekken bij toeval een nieuwe komeet. Hartstikke mooi natuurlijk, behalve dan dat het ding op ramkoers met de aarde ligt.

Als het gevaarte inderdaad op onze planeet neerstort, is het zo goed als zeker gedaan met de mensheid.

President Tom Beck (Morgan Freeman) ziet in Deep Impact maar één oplossing: de mens moet ondergronds gaan. De bouw van een gigantische schuilkelder is al begonnen.

Die kelder is lang niet groot genoeg om iedereen te redden. Er is plaats voor maximaal een miljoen mensen. Wie zijn de gelukkigen?

Er is overigens ook nog een Plan B. Een NASA-team onder leiding van astronaut Spurgeon Tanner (Robert Duvall) gaat proberen het ruimterotsblok op te blazen.

Morgan Freeman

In een persconferentie zegt president Beck "Life will go on, we will prevail." Oorspronkelijk zou het personage van Morgan Freeman daar "Life will go on, we will prevail. This is not armageddon." zeggen.

Tot de makers van Deep Impact doorkregen dat hun film in de bioscoop de concurrentie aan moest gaan met Armageddon. Dat is net als Deep Impact een rampenfilm over een meteoor die de aarde bedreigt.

Daarom besloten ze dat zinnetje toch maar uit het script te schrappen. 

Meer over