Deep Rising

Famke Janssen wil juwelen stelen in Deep Rising

Veronica - dinsdag 29 maart om 22:20

Juwelendief Trillian (Famke Janssen) heeft in de actievolle horrorthriller Deep Rising een prima jachtterein uitgekozen: het luxe cruiseschip Argonautica. Ze is alleen niet de enige die haar prooi zoekt op het schip.

Eigenaar Simon Canton (Anthony Heald) is apetrots op de Argonautica. Het enorme schip is volgestopt met de meest luxe snufjes. En zelfs in de vreselijkste stormen blijft het stabiel.

Deep Rising

Omdat er alleen maar rijke mensen aan boord van de Argonautica zijn, kan Trillian haar lol op. Ze is in Deep Rising niet de enige crimineel die het voorzien heeft op de passagiers.

Ook de zwaarbewapende schurkenbende van Hanover (Wes Studi) en John Finnegan (Treat Williams) denkt een aardig zakcentje bij elkaar te kunnen stelen aan boord van het enorme cruiseschip.

Dat valt vies tegen: op het moment dat Hanover en zijn mannen de Argonautica enteren, is het hele schip verlaten.

De passagiers lijken spoorloos verdwenen. Lijken, want ze zijn allemaal – op Trillian en Canton na – ten prooi gevallen aan bloeddorstige zeemonsters. En die monsters zouden best nog weleens een toetje kunnen lusten.

Famke Janssen

Regisseur Stephen Sommers had hele andere acteurs in zijn hoofd voor de hoofdrollen in Deep Rising. Hij wilde Harrison Ford voor de rol van Finnegan. Pas toen hij voor de eer bedankte, kwam Treat Williams in beeld. Famke Janssen kwam ook pas later aan boord.

Haar voorganger, Claire Forlani, was zelfs al begonnen met de opnames. Na drie dagen had ze zo'n ruzie met Stephen Sommers dat ze opstapte.

Meer over