Deepwater Horizon

Mark Wahlberg vecht voor zijn leven

NET 5 - vrijdag 22 januari om 20:30

© © StudioCanal
BP-boorplatform Deepwater Horizon raakte betrokken bij een van de grootste ecologische rampen uit de geschiedenis.

Deze film is een reconstructie van die fatale dag in 2010 waarop na een zware explosie miljoenen vaten olie in de Golf van Mexico stroomden. De medewerkers van het booreiland moesten vechten voor hun leven.

Deepwater Horizon

In april 2010 krijgt een booreiland van BP te kampen met technische problemen. In Deepwater Horizon zien we hoe inspecteur Jimmy Harrell (Kurt Russell) en hoofdingenieur Mike Williams (Mark Wahlberg) dit aankaarten.

Tot grote frustratie luisteren de hoge piefen bij de oliemaatschappij niet naar hun zorgen. Dan volgt er die fatale dag: Een explosie veroorzaakt een enorme ravage en alle werknemers aan boord van het booreiland moeten vrezen voor hun leven. 

Werknemers

Niet iedereen was content met het maken van deze film. Werknemers van booreilanden waren bang dat hun collega's die bij het ongeluk om het leven kwamen er in de film niet goed vanaf zouden komen.

De echte Mike Williams en een paar andere overlevenden wilde juist nauw betrokken zijn bij het maken van Deepwater Horizon. Zij vonden dit een goede manier om te laten zien wat de bemanningsleden die dag hadden doorgemaakt.

Meer over