Deja Vu

Denzel Washington heeft een Déjà Vu

RTL 7 - vrijdag 1 september om 20:27

© Touchstone Pictures and Jerry Bruckheimer
Bijna iedereen kent het wel: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben: een Deja Vu. Wat als deze gevoelens waarschuwingen uit het verleden zijn? Of puzzelstukjes voor de toekomst?

Na een bomaanslag in New Orleans moet inspecteur Doug Carlin (Denzel Washington) achterhalen wie de daders zijn. Hij krijgt daarbij de beschikking over wel heel geavanceerde apparatuur.

Deja Vu

Bij een bomaanslag op een veerboot in New Orleans komen vierhonderd mensen om het leven. De politie zet haar beste man op de zaak: Doug Carlin.

Carlin krijgt geavanceerde apparatuur die hij kan gebruiken bij zijn zoektocht naar de dader. Met dat knappe staaltje techniek kan hij een paar dagen terug in de tijd reizen. Daar kan hij op zoek naar de daders. Enige nadeel: hij kan de aanslag niet voorkomen.

Carlin heeft het daar in Deja Vu zwaar mee. Zeker als hij in het verleden verliefd wordt op Claire, een van de slachtoffers.

Orkaan Katrina

Een paar weken voordat de opnamen van Deja Vu zouden beginnen, raasde de orkaan Katrina over New Orleans. Het natuurgeweld verwoestte een flink deel van de locaties waar regisseur Tony Scott wilde filmen. De producenten van de film gingen op zoek naar andere locaties. Ze overwogen zelfs om Deja Vu helemaal af te blazen.

Zover kwam het nooit. Drie maanden na de ramp keerden cast en crew terug naar New Orleans om met de opnamen te beginnen.

Meer over