Jake Gyllenhaal sloopt zijn keuken

3 september 2020 13:45 | kijktips | Door Televizier

© Fox Searchlight / MKNS
Hoe ga je om met het verlies van een dierbare? Jake Gyllenhaal doet dat in Demolition door een klachtenbrief te schrijven.

Davis is succesvol in zijn werk en in zijn privéleven. Hij heeft een goede baan bij een grote investeringsbank en is getrouwd met de dochter van de baas.

Jake Gyllenhaal

Door al die voorspoed is Davis (Jake Gyllenhaal) eraan gewend dat hij altijd krijgt wat wij wil. Op een noodlottige dag blijkt dat het leven zo niet in elkaar zit.

Zijn vrouw komt om bij een verkeersongeluk, Davis zelf blijft ongedeerd.

Davis verwerkt dat verlies in Demolition door een brief te schrijven. Een klachtenbrief welteverstaan, aan de fabrikant van de onwillige snoepautomaat in de hal van het ziekenhuis waar zijn vrouw is overleden.

Als klantenservicemedewerker Karen (Naomi Watts) zijn brief beantwoordt, is dat het begin van een bijzondere briefwisseling.

Demolition

Davis en Karen bouwen door die brieven een bijzondere band op. Ook leert Davis door zijn vriendschap met Karen en haar zoon een wijze les.

Voordat hij verder kan met zijn nieuwe leven, zal hij zijn oude leven moeten afbreken. Davis neemt dat in Demolition behoorlijk letterlijk. Hij begint met het uit elkaar halen van defecte apparaten: zijn dure koffiemachine moet eraan geloven.

Langzaam maar zeker begint Davis steeds groter te denken. Uiteindelijk moet zelfs zijn hele huis eraan geloven.

Meer over