Demolition Man

Sylvester Stallone is de enige die de crimineel kan stoppen

SBS 9 - donderdag 22 september om 22:20

© Turner
Een in 1996 ingevroren politieagent wordt ruim dertig jaar later ontdooid. Hij is de enige die een ontsnapte crimineel kan stoppen.

In 1996 zaait psychopaat Simon Phoenix (Wesley Snipes) chaos, dood en verdref in Los Angeles. De politie krijgt hem naar niet te pakken.

Demolition Man

Nu agent John Spartan (Sylvester Stallone) zich ermee bemoeit, komt er eindelijk schot in de zaak. Omdat hij niet te beroerd is hele gebouwen te slopen om criminelen op te pakken, draagt hij de bijnaam Demolition Man.

Bij zijn arrestatie van Phoenix gaat John te ver. Door zijn toedoen sterven er mogelijk mensen die zijn rivaal gegijzeld had.

Dader en agent krijgen dezelfde straf: ze moeten naar een speciale gevangenis, waar ze zullen worden ingevroren. In 2032 weet Phoenix te ontsnappen.

De samenleving is dan volledig geweldloos en vrij van criminaliteit. Niemand weet hoe de psychopaat te stoppen.

Er is één iemand die kan helpen, maar die zit nog ingevroren. Als John eenmaal ontdooid is moet hij niet alleen Phoenix zien te pakken, hij moet ook leren omgaan met een wereld die hij helemaal niet kent.

Sylvester Stallone

Naar verluidt had Sylvester Stallone in Demolition Man liever een andere tegenspeler gehad dan Wesley Snipes. Sly wilde graag dat Jackie Chan de rol van Simon Phoenix zou spelen.

Chan bedankte voor de eer. Volgens hem zou het Aziatische publiek niet pikken dat hij – bekend van zijn rollen als held en good guy – ineens de schurk zou spelen.

Meer over