Den of Thieves

Gerard Butler als corrupte agent in Den of Thieves

Veronica - donderdag 17 november om 20:29

© Plurimedia
Een bende wil de centrale bank van Amerika overvallen. Corrupte agenten proberen in Den of Thieves een graantje mee te pikken.

Crimineel Merrimen (Pablo Schreiber) heeft een gewaagd plan. Samen met zijn bende wil hij de Federal Reserve Bank overvallen, de centrale bank van Amerika.

Den of Thieves

Het idee is even simpel al geniaal. Dagelijks komen er vrachtwagens vol beschadigde bankbiljetten bij de ‘Fed’ binnen.

Normaal gesproken wordt dat beschadigde geld vernietigd. Niet als het aan Merrimen zijn mannen ligt: zij willen het stelen.

Dat is op zichzelf al een flinke klus. De bank is een van de best bewaakte plekken van het land.

Het wordt in Den of Thieves allemaal net nog een tikkie ingewikkelder. De corrupte agent Nick O'Brien (Gerard Butler) krijgt namelijk lucht van het plan.

Hij en zijn schuinsmarcherende collega's willen maar wat graag een graantje van Merrimens buit meepikken. Als dat maar goed gaat...

Gerard Butler

Door zijn werk in actiefilms als 300 en Olympus Has Fallen is Gerard Butler behoorlijk afgetraind. Regisseur Christian Gudegast vond dat voor Nick O'Brien niet passen.

Daarom kwam moest Butler flink aankomen. Voor de opnames van Den of Thieves begonnen, had hij er ruim elf kilo bijgesnoept.

Dat mag hij nog een keer doen. Er staat namelijk een Den of Thieves 2 in de planning. Een releasedatum is nog niet bekend.

Meer over