Denkend aan Holland

André van Duin laat 'zijn' Amsterdam zien in Denkend aan Holland

NPO 1 - donderdag 18 augustus om 21:39

© Omroep MAX
Deze week mag Denkend aan Holland-gezicht André van Duin zijn medepresentator Janny van der Heijden rondleiden in zijn woonplaats Amsterdam. Na een drukke dag in de stad gaat de reis de volgende ochtend verder naar het pittoreske Marken en Volendam.

Janny van der Heijden en André van Duin zijn deze week op een plek die André op z'n duimpje kent, want Denkend aan Holland bezoekt zijn woonplaats Amsterdam. 'Ik ben in Rotterdam geboren en opgegroeid, maar ik kies voor Amsterdam', zei de komiek eens in de Volkskrant. 'Als kind had ik een telefoonboek van de stad waarin alle bekende artiesten stonden, zoals Johnny Kraaijkamp en Snip en Snap. Potverdomme, dacht ik: Amsterdam is een soort Hollywood.'

Denkend aan Holland

Voor Janny heeft hij een route uitgestippeld die start op de Amstel en na veel bezienswaardige plekken eindigt in Durgerdam op het puntje van Amsterdam-Noord. De volgende dag gaat de reis verder naar Marken en Volendam, waar André een wens laat uitkomen: samen met Janny in Volendams kostuum op de foto.

Meer over