Denkend aan Holland

André van Duin moet niets van oesters hebben in Denkend aan Holland

NPO 1 - woensdag 12 juli om 19:12

© MAX
Zeeuwse boterbabbelaars, oesters, chocola, een biertje en een glas wijn. Het is goed eten en drinken in Zeeland, zo ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin in deze herhaling van Denkend aan Holland wanneer ze per boot de provincie aandoen.

Het is goed eten en drinken in Zeeland, ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden in deze Denkend aan Holland. De twee belanden in een chocoladewinkeltje in Middelburg, waar ze geblinddoekt bonbons proeven.

Zeeland

Chocolade is altijd goed, maar het beroemdste Zeeuwse zoet is natuurlijk de boterbabbelaar. Margot schreef een boek over het snoepje en kan er alles over vertellen. Hoe komt het bijvoorbeeld aan zijn naam?

André van Duin 

En er staat Van der Heijden en Van Duin op culinair gebied nog meer te wachten. In Veere genieten ze van een Zeeuws biertje en in Yrseke van verse oesters. Althans, Janny, want André houdt helemaal niet van de schaaldieren. Toch laat hij haar niet alleen. Ze leren oesters steken van Peter, die meermaals Nederlands kampioen oestersteken werd. (HH)

Meer over