Denkend aan Holland, de Elfstedentocht

Janny & André vrezen bruggen in Denkend aan Holland

NPO 1 - zondag 9 januari om 21:33

© MAX
Janny van der Heijden en André van Duin vervolgen in deze aflevering van Denkend aan Holland, de Elfstedentocht hun vaartocht door Friesland en doen Stavoren, Hindeloopen en Workum aan. Onderweg krijgen ze bezoek van een schaatslegende en staat er een lekker visje op het menu.

Bruggen blijken de grootste uitdaging in Denkend aan Holland, De Elfstedentocht. Janny van der Heijden en André van Duin varen de Elfstedenroute om erbij stil te staan dat de tocht der tochten een kwarteeuw geleden voor het laatst is verreden.

Janny van der Heijden

Maar waar schaatsers moeiteloos onder de vele pittoreske houten bruggetjes door glijden, is dat per boot elke keer weer passen en meten. Van der Heijden moet zich geregeld haasten om op tijd de vlag binnen te halen voordat het vaandel voor een botsing zorgt.

Tussen deze spannende momenten door kijken de twee hun ogen uit op de Friese wateren. Ze verlaten Sloten en doen Stavoren, Hindeloopen en Workum aan. Onderweg krijgen ze bezoek van een schaatslegende, verkennen ze het IJsselmeer en is er tijd voor een concert én een smakelijk visje.

Meer over