Denkend aan Holland, de Elfstedentocht

Janny en André op de Elfstedentour in special Denkend aan Holland

NPO 1 - zondag 2 januari om 21:42

© MAX
Een kwarteeuw geleden werd de laatste Elfstedentocht verreden. Om deze mijlpaal te gedenken varen André van Duin en Janny van der Heijden in deze special van Denkend aan Holland de route van de tocht der tochten. Onderweg ontmoeten ze een aantal schaatsiconen.

Het hoeft maar een nachtje of twee stevig te vriezen en in Friesland breekt de Elfstedenkoorts alweer uit. De laatste keer dat de tocht der tochten kon worden verreden was echter in 1997. Een hele tijd geleden dus.

André van Duin

Janny van der Heijden en André van Duin vieren dit jubileum met een speciaal winterseizoen Denkend aan Holland. Afgelopen najaar trotseerden ze de elementen om samen met teckel Nhaan de Elfstedenroute te varen. Start en finish zijn in Leeuwarden, maar gaandeweg doen ze ook de andere tien steden aan: van Hindeloopen en Harlingen tot Bolsward en Dokkum.

Denkend aan Holland

Uiteraard gaan ze ook aan wal om cultuur te snuiven en te smullen van lokale lekkernijen. Daarnaast ontvangen ze iedere week bekende gasten aan boord die een band met de Elfstedentocht hebben, zoals oud-winnaar Henk Angenent.

Meer over