Denkend aan Holland, de Elfstedentocht

André en Janny op bezoek bij Piet Paulusma

NPO 1 - zondag 16 januari om 21:37

© MAX
In Denkend aan Holland, de Elfstedentocht vertrekken Janny van der Heijden en André van Duin deze week richting Bolsward en Harlingen, waar ze een ontmoeting hebben met Piet Paulusma. De weerman geeft het duo snel een stempel, want de boottocht gaat verder naar naar Franeker.

Het is maar goed dat Janny van der Heijden en André van Duin weinig haast hebben in Denkend aan Holland, de Elfstedentocht. Deze week krijgt het duo te maken met een onverwacht incident op de vaarroute van Bolsward naar Harlingen waardoor ze ruim een dag vertraging oplopen.

Piet Paulusma

Uiteindelijk meren ze toch nog aan in Harlingen, waar ze bij de stempelpost een ontmoeting hebben met Piet Paulusma. De weerman is een groot liefhebber van de Elfstedentocht en is er al jaren van overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het schaatsevenement weer plaats gaat vinden.

Na Harlingen wacht de reis naar Franeker, een traject waar niets anders te zien valt dan uitgestrekte, vlakke landschappen. Uiteindelijk vinden ze een slaapplaats in het kleine dorpje Ried.

Meer over