Denkend aan Holland

Janny van der Heijden en André van Duin sluiten seizoen af in Groningen

NPO 1 - donderdag 25 augustus om 21:40

Groningen is de laatste provincie die Janny van der Heijden en André van Duin dit seizoen van Denkend aan Holland aandoen. Op het programma staan onder meer een ontmoeting met de garnalenkoningin van Zoutkamp en een solex-rit naar een theemuseum.

Het is nog maar vier weken geleden dat Janny van der Heijden en André van Duin in Leiden aan boord stapten voor een nieuw seizoen Denkend aan Holland. Inmiddels zijn ze alweer bijna op de eindbestemming in de provincie Groningen.

Groningen

Van het dorpje Garnwerd varen de Omroep MAX-prominenten over het Reitdiep naar het vissersdorp Zoutkamp. In de haven staat de garnalenkoningin hen op te wachten. Elk jaar gaat deze titel naar een andere inwoonster van het dorp.

Denkend aan Holland

Met een solex rijden de twee vervolgens naar het theemuseum in Houwerzijl. Verder geeft boswachter Jaap een rondleiding door de natuur rondom het Lauwersmeer én is er spektakel bij een KNRM-oefening. Het echte afmeren gebeurt in de haven van Lauwersoog, waar het tijd is voor een terugblik op dit seizoen.

Meer over