Denkend aan Holland

Janny van der Heijden en André van Duin zijn terug met Denkend aan Holland

NPO 1 - donderdag 4 augustus om 21:27

© Elvin Boer/MAX
De Hortus botanicus in Leiden is het startpunt van dit nieuwe seizoen Denkend aan Holland. In deze eerste aflevering varen Janny van der Heijden, André van Duin en hondje Nhaan door de Sleutelstad, over de Kagerplassen en naar Katwijk aan Zee.

Janny van der Heijden, André van Duin en hondje Nhaan gaan weer de Nederlandse wateren op in een nieuw seizoen van Denkend aan Holland.

Lees ook: Janny van der Heijden krijgt haar eigen Denkend aan Holland-spin-off 

Denkend aan Holland

Deze zomereditie begint in de oudste botanische tuin van Nederland, de Hortus botanicus in Leiden. Per sloep verkennen ze vervolgens het centrum van de Sleutelstad. Onderweg ontmoeten ze verschillende mensen met een bijzonder verhaal, onder wie Abdullah met zijn viskar en biologen Auke-Florian en Liselotte. De twee laatstgenoemden proberen de Leidse grachten vrij van plastic te houden.

André van Duin en Janny van der Heijden

Daarna verruilt het duo de sloep voor de Pollux, de boot waarin ze de afgelopen seizoenen te zien waren. Ze varen over de Kagerplassen en eindigen in Katwijk aan Zee. Dit seizoen doen ze verder nog Zeeland, Amsterdam en Groningen aan.

Denkend aan Holland is vanaf donderdag 4 augustus wekelijks om 21:30 uur te zien op NPO1.

Meer over