Denkend aan Holland

André van Duin gaat terug naar zijn roots in Denkend aan Holland

NPO 1 - zaterdag 2 september om 21:36

© Elvin Boer/MAX
André van Duin en Janny van der Heijden varen in deze nieuwe aflevering van Denkend aan Holland naar Rotterdam, waar het ouderlijk huis van André dierbare herinneringen oproept. Na een ontmoeting met een beroemde Rotterdammer proeft het duo een lokale delicatesse.

Voor deze aflevering van Denkend aan Holland mocht André van Duin bedenken waar de reis heen zou gaan. De komiek koos voor Rotterdam, de stad waar hij 76 jaar geleden werd geboren.

Denkend aan Holland

Via Schiedam vaart hij samen met Janny van der Heijden de Maasstad binnen, waar zijn geboortehuis in Delfshaven heel wat herinneringen aan zijn jonge jaren oproept. De volgende dag ontmoet het presentatieduo een bekende Rotterdammer, waarna ze hun reis afsluiten met een Rotterdamse lekkernij: uierboord, ook wel bekend als ‘arbeidersbiefstuk’.

André van Duin

Momenteel werkt Van Duin voor Omroep MAX aan nieuwe afleveringen van Animal Crackers, het klassieke programma waarin hij dierenfilmpjes van grappige stemmetjes voorziet. Hierin is ook een rol weggelegd voor Janny van der Heijden.

Meer over