Denkend aan Holland

Janny van der Heijden en André van Duin ontmoeten de Garnalenkoningin in Denkend aan Holland

NPO 1 - vrijdag 14 juli om 19:10

© Elvin Boer/MAX
Groningen is de laatste provincie die Janny van der Heijden en André van Duin dit seizoen van Denkend aan Holland aandoen. Op het programma staan onder meer een ontmoeting met de garnalenkoningin van Zoutkamp en een solex-rit naar een theemuseum.

“We moeten wel iets bijzonders maken van de laatste tocht”, zegt André van Duin in dit slot van Denkend aan Holland. Dat doen Janny van der Heijden en hij in het vissersdorp Zoutkamp in Groningen. 

Groningen

Daar staat de Garnalenkoningin hen al op te wachten. Iedere Tweede Pinksterdag gaat deze titel naar een andere inwoonster van het dorp, die een jaar lang de visserijsector vertegenwoordigt. Geheel in thema gaat ze garnalen pellen met haar gasten.

Denkend aan Holland

Die rijden vervolgens met een solex naar het theemuseum in Houwerzijl, krijgen van boswachter Jaap een rondleiding door de natuur rondom het Lauwersmeer en doen zelfs mee met een spectaculaire KNRM-oefening. Het echte afmeren gebeurt in de haven van Lauwersoog, waar het tijd is voor een terugblik op dit seizoen. (HH)

Meer over