Tennis: Roland Garros

Derde ronde in Parijs op Roland Garros

Eurosport 1 - vrijdag 31 mei om 10:58

© AFP
Vijf dagen tennis zijn achter de rug op Roland Garros. Dat betekent dat de derde ronde aanbreekt, waarin geplaatste spelers elkaar voor het eerst kunnen treffen. Vandaag treden onder meer Roger Federer (foto) en Rafael Nadal aan.

Vijf dagen tennis zijn achter de rug op Roland Garros. Roger Federer maakte in Parijs zijn rentree na jaren afwezigheid op gravel. Het spel van de Zwitserse maestro rendeert het minst op deze ondergrond, maar dit jaar wilde hij het toernooi niet opnieuw overslaan. Vandaag staat zijn wedstrijd tegen de Noor Casper Ruud op het programma. 

Favorietenrol

Bij de vrouwen was het afwachten hoe Kiki Bertens met haar favorietenrol zou omgaan. Helaas heeft ze van de week al opgegeven in verband met een buikgriep. Verder opvallend: de ingrijpende renovatie van Court Philippe Chatrier, het grootste stadion op het park. De tribunecapaciteit is niet toegenomen, maar de baan is voor spelers en publiek wel een stuk ruimer geworden. Volgend jaar voltooit de verbouwing met de plaatsing van een schuifdak. 

Meer over