Desperado

Antonio Banderas als schietende gitarist in Desperado

RTL 7 - dinsdag 22 november om 22:37

© Columbia Pictures
Een man met een gitaarkoffer sjokt in Desperado een bar binnen. Hij vertelt de barman dat hij een rondreizende muzikant is en vraagt of hij voor geld een mopje mag spelen. Dan gaat de koffer open en blijkt er helemaal geen gitaar in te zitten.

De gitaarkoffer van El Mariachi is tot de nok toe gevuld met wapens.

Desperado

El Mariachi (Antonio Banderas) is in Desperado een man met een missie. Hij wil wraak nemen op Bucho (Joaquim De Almeida) de drugsbaron die zijn geliefde heeft vermoord. 

El Mariachi trekt van dorp naar dorp, op zoek naar Bucho. Onderweg ruimt hij al het criminele tuig dat hij tegenkomt uit de weg met zijn gitaarkoffer vol wapens.

In het stadje waar Bucho de scepter zwaait, kan de muzikant op weinig medewerking rekenen. Alleen Carolina (Salma Hayek), die de plaatselijke boekwinkel runt, durft in te gaan tegen de drugsbaron en zijn mannen.

Remake

Met Desperado maakte regisseur Robert Rodriguez een remake van zijn debuutfilm El Mariachi. In 1992 maakte hij die film met een budget van slechts 7000 dollar. Veel filmmaatschappijen waren hierover verbaasd. Hoe heeft die Rodriguez dat in hemelsnaam geflikt? Voor Desperado had hij iets meer geld tot zijn beschikking: hij kreeg van productiemaatschappij Columbia Pictures zeven miljoen dollar om de film te maken. Dit is voor Hollywoodbegrippen, ook in de jaren 90, een schijntje. 

Hij besteedde die extra centen vooral aan de actiescènes. Die zijn in deze film dan ook een stuk gelikter en spectaculairder dan in zijn voorganger.

Meer over