Desperate Housewives

Drea de Matteo (38) vertolkt de rol van Angie Bolen in alweer het zesde seizoen van Desperate housewives. De actrice is vooral bekend van haar rol in The Sopranos, waarvoor ze in 2004 een Emmy Award in ontvangst nam.

Drea in The Sopranos
De makers van The Sopranos waren niet zuinig op hun castleden; veruit de meesten haalden het einde niet.

De aflevering waarin Adriana Le Cerva de bossen in werd gereden om daar haar laatste momenten te beleven, geldt als de schokkendste moordpartij uit de hele serie, en dat wil wat zeggen.

Adriana was 56 afleveringen lang de sympathieke, licht hysterische vriendin van Tony Soprano's neefje en protegé Christopher. Iedereen gunde haar een happy end. Iedereen, behalve Tony Soprano. Adriana werd gespeeld door Drea de Matteo, die later het zusje Joey was in de gelijknamige comedyserie.

Drea in Desperate housewives
Drea speelt in Desperate housewives het personage Angie Bolen. Ze heeft een vreemdgaande man, een tienerzoon met problemen en een groot litteken op haar rug. Wat ze precies allemaal verbergt, is nog onduidelijk.

Al vindt Drea het geen probleem de clou alvast weg te geven: "Aan het eind van het seizoen wordt duidelijk dat Angie's echte naam Adriana Le Cerva is en dat ik al die tijd voortvluchtig ben. Desperate housewives is waarschijnlijk de enige serie die met zo'n grap wegkomt."

Scoren als een gek
Op het net verschijnen intussen geruchten over een Sopranos-speelfilm. "Zelf heb ik er nog niks over gehoord", zegt Drea. "Maar de schrijvers hebben altijd gezegd dat √°ls ze een film maken, het een prequel wordt. De meeste personages zijn tenslotte dood.

Als het aan mij ligt, gaat het door. Die film zou scoren als een gek."

Reageren