Desperate housewives: een geluk na een ongeluk

Iedereen op de set van Desperate housewives schrok zich een hoedje toen vorig jaar oktober het bericht kwam dat collega Gale Harold (39) bij een motorongeluk betrokken was geraakt. Twee weken lang lag de acteur in kritieke toestand met een ontwrichte schouder en gezwollen hersenen op de intensive care in Los Angeles.

Bijkomend nadeel: op dat moment waren de opnamen voor het vijfde seizoen van de serie in volle gang en dus moest Gale's personage - Susans vriend Jackson - uit het script worden geschreven. Zonder in te gaan op het hoe en waarom werd de kijker duidelijk gemaakt dat de relatie tussen Susan en Jackson voorbij was en dat laatstgenoemde Wisteria Lane had verlaten.

Bot huwelijksaanzoek
Maar vanavond, negen afleveringen later, stormt huisschilder Jackson het leven van zijn ex-vriendin weer binnen om haar een nogal bot huwelijksaanzoek te doen.

Gestikt
In een interview liet Gale weten opgelucht over zijn terugkeer te zijn. "Tijdens mijn herstelperiode durfde ik het niet aan om naar Desperate housewives te kijken. Ik was bang dat Jackson ter sprake zou komen, dat hij in zijn ontbijt zou zijn gestikt of iets dergelijks."

Het tegendeel bleek waar: Gale is nog in alle komende afleveringen van dit seizoen te zien.

Reageren