Despicable Me

Steve Carell wil de maan stelen in Despicable Me

Viaplay TV - vrijdag 18 februari om 20:30

© pressroom.hbo.hr
Superschurk Gru gebruikt drie weesmeisjes om wraak te nemen op een andere schurk. Maar Gru blijkt in Despicable Me niet zo verschrikkelijk als hij in eerste instantie lijkt.

In Despicable Me is superschurk Gru niet meer schurk nummer één. Dief Vector heeft een Egyptische piramide gestolen. en zorgt er zo voor dat Gru drastische maatregelen moet nemen om aan de top te blijven: Gru is van plan de maan de stelen.

Despicable Me 

Om te zorgen dat hij de beruchtste schurk ter wereld blijft, moet Gru drastische maatregelen nemen: hij gaat de maan stelen.

Dat is natuurlijk een fikse klus, dus is het plan dat Gru in Despicable Me bedenkt ook behoorlijk ingewikkeld. Voor een onderdeel van dat plan zijn drie kleine meisjes nodig die onder valse voorwendselen Vectors huis binnendringen.

Dus haalt Gru Margo, Edith en Agnes uit het weeshuis. En dan gebeurt het onvermijdelijke: de meiden zijn dol op hun nieuwe papa en langzaam maar zeker raakt ook hij ook heel erg aan hen gehecht.

Minions

Die meisjes zijn natuurlijk superschattig, maar het allerschattigste aan Despicable Me zijn toch wel Gru's hulpjes, de minions. Deze kleine gele mannetjes (die wel houden van een grapje en dol zijn op bananen) werden mateloos populair.

In 2015 kregen ze hun eigen film en in juni 2022 moet Minions 2: The Rise of Gru uitkomen. Ondertussen beleven Gru, Margo, Edith en Agnes ook nog allerlei avonturen: in 2017 verscheen alweer de derde Despicable Me-film.

Meer over