Destination Wedding

Winona Ryder moet Keanu Reeves niet

RTL 8 - dinsdag 29 juni om 20:28

© filmdepot.nl/api
Na een niet zo prettige eerste kennismaking op het vliegveld ontdekken twee mensen dat ze het hele weekend met elkaar zitten opgescheept.

Al bij hun eerste ontmoeting op het vliegveld gaat het mis tussen Lindsay (Winona Ryder) en Frank (Keanu Reeves). Deze mensen liggen elkaar totaal niet, zoveel is duidelijk.

Destination Wedding

Dan kun je er donder op zeggen dat ze elkaar nog vaker tegenkomen. Wat heet: Frank en Lindsay zitten niet alleen naast elkaar in een vliegtuigje, ze blijken ook nog eens op weg te zijn naar dezelfde bruiloft.

Een bruiloft waar ze allebei totaal geen zin in hebben.

Destination Wedding doet dingen net iets anders dan andere romantische komedies. Zo zijn de hoofdrolspelers geen jonge, frisse types, maar mensen die al wat van het leven hebben gezien.

Die weten wat ze willen en vooral wat ze níét willen.

Daarnaast heeft de film alleen oog voor Frank en Lindsay: andere personages zijn enkel achtergrond of voer voor hun snedige opmerkingen. Dankzij Ryder en Reeves is dat allesbehalve een straf.

Winona Ryder

Hoofdrolspeler Winona Ryder en Keanu Reeves kennen elkaar goed. Dit is al de vierde film waarin ze samen te zien zijn.

Ze speelden in 1992 voor het eerst samen, in Dracula. Daarna hadden ze ook allebei een rol in A Scanner Darkly uit 2006 en The Private Lives of Pippa Lee uit 2009.

In Destination Wedding kunnen Reeves en Ryder elkaar niet uitstaan. In het echt zit het net effe anders in elkaar: ze zijn al sinds de jaren 80 vrienden.

Meer over