Detective HIP

Detective HIP: Een aangespoeld lichaam op het strand

NPO 3 - vrijdag 2 juli om 22:15

© IMDB
Laatste, maar dubbele aflevering van Detective HIP. Morgane Alvaro en partner Adam Karadec krijgen te maken met een lijk op het strand. Is de man verdronken of toch vermoord?

Op het strand is een man aangespoeld die lijkt te zijn verdronken, maar al snel zijn er aanwijzingen dat het om moord gaat. Als zich kort daarna ook nog een kandidaat aandient die beweert de dader te zijn, begint Morgane te vermoeden dat er iets niet klopt. Ze gaat met Karadec op zoek naar de waarheid, waarbij er een link moet worden gevonden tussen twee jongeren.

Detectie HIP

In de Franse misdaadserie Detective HIP werkt Morgane Alvaro, gespeeld door Audrey Fleurot, als schoonmaakster op een politiebureau. Als ze tijdens haar werk de politie 'per ongeluk' helpt met het oplossen van een zaak, krijgt ze plotseling een baan als consultant aangeboden.

Morgane blijkt te beschikken over een IQ van 160 (de HIP in de titel staat voor 'High Intellectual Potential'). Ze gaat in het op aanbod, maar wel onder een voorwaarde: vijftien jaar geleden werd de verdwijning van haar eerste grote liefde nooit opgehelderd, dus die zaak moet wel weer heropend worden.

Meer over