Deurwaarders weer op pad in Deurwaarders: Betalen of leeghalen

Deurwaarder Monique begint dit seizoen in Zoetermeer, waar ze het water moet afsluiten van een gezin met een betalingsachterstand. En een vrouw met forse schulden vertelt Matthijs dat zij het slachtoffer is van fraude.
Schulden zijn in Nederland een aanzienlijk probleem: bijna een op de vijf huishoudens houdt het hoofd niet boven water. Welke gevolgen dat heeft, wordt weer duidelijk in een nieuw seizoen van Deurwaarders: Betalen of leeghalen. De bekende deurwaarders trekken het land in om huizen te ontruimen of beslag te leggen op waardevolle spullen. Dat klinkt keihard en de deurwaarders kunnen zich ook onverbiddelijk opstellen, maar ze laten in de serie ook heel vaak hun menselijke kant zien en nemen de tijd om te luisteren en een oplossing te zoeken. Zoals Matthijs, die van een vrouw met grote schulden hoort dat ze slachtoffer is van fraude. Monique gaat ondertussen naar Zoetermeer, waar ze het water moet afsluiten bij een gezin met een forse betalingsachterstand.

Wanbetaler

Hans gaat in deze uitzending naar de Drentse plaats Hoogeveen, voor de executieverkoop van een auto. Eenmaal aangekomen op het bewuste adres, blijkt dat het gaat om een oud bejaardenhuis dat nu een kraakpand is. De wanbetaler in kwestie is nergens te bekennen. Lukt het Hans om deze persoon alsnog op te sporen?

Meer over:

Reageren