Dichter bij Anne Frank

Hila Noorzai duikt in Dichter bij Anne Frank dieper in het verhaal van het Joodse meisje

NPO 3 - maandag 29 april om 21:52

© Joy Hansson
Internationaal expertisecentrum NIOD heeft hoogwaardige kopieën kunnen maken van Het Achterhuis. Reden voor Hila Noorzai om in de nieuwe serie Dichter bij Anne Frank dieper in het boek en het verhaal van Anne Frank te duiken.

Het Achterhuis van Anne Frank is misschien wel het bekendste dagboek ter wereld. Expertisecentrum NIOD, beheerder van het boek, heeft met nieuwe technieken hoogwaardige gedigitaliseerde kopieën kunnen maken. Dat is voor Hila Noorzai aanleiding om in deze nieuwe serie dieper in het verhaal van het Joodse meisje te duiken. In Dichter bij Anne Frank spreekt ze bijvoorbeeld met Eva Schloss, het latere stiefzusje van Anne Frank. 

Het Achterhuis - Anne Frank

Daarnaast volgt ze onderzoekers bij hun missie het originele manuscript in goede staat te houden. Dit is nogal een klus en men gaat dan ook secuur met het boek om. Er is maar één persoon in Nederland die het mag aanraken en die persoon slaat elk jaar één pagina om zodat alle pagina's evenveel blootgesteld worden aan licht.

Wanneer is Dichter Bij Anne Frank op televisie te zien?

Dichter bij Anne Frank is maandag 29 april om 21:55 uur, dinsdag 30 april om 22:15, woensdag 1 mei om 22:15 en donderdag 2 mei om 22:10 uur te zien bij AVROTROS op NPO3.

Meer over