Dickpics: De keiharde wetenschap

Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh buigen zich over het fenomeen 'Dickpics'

NPO 3 - maandag 27 november om 22:18

© BNNVARA / PnP Media
Vraag het een willekeurige vrouw en ze zal je vast vertellen dat ze er wel eens een heeft ontvangen: een dickpic. Maar waarom sturen mannen deze, vaak ongewild, naar iemand toe? In de nieuwe documentaireserie Dickpics: Onder de Microscoop duiken Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh in dit nogal bijzondere fenomeen. 

Veel mensen zien social media als iets leuks, maar toch heeft het altijd maar actief zijn op het wereldwijde web ook een negatieve kant. Zo heeft maar liefst een op de vijf vrouwen van twaalf jaar of ouder weleens een - of meerdere - dickpics ontvangen. Vaak ongevraagd en op onverwachte momenten.

Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh

Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh duiken in de nieuwe en vierdelige documentaireserie Dickpics: Onder de Microsoop in dit fenomeen. Want waar komt toch de behoefte bij mannen vandaan om een dickpic te versturen? Wat doe je als je een ongewenste foto krijgt? En als een dickpic wel gewenst is, wat is dan een mooie foto?

Om daarachter te komen, betrekken de twee presentatoren onder meer de geschiedenis erbij. "Dickpics sturen zag ik altijd als een digitale vorm van potloodventen, maar door dit programma weet ik nu welke psychologie en geschiedenis erachter zit en ben ik de dickpic beter gaan begrijpen", aldus Dzifa. "Van de gewenste dickpic verstuurder althans, want een ongewenste dickpick sturen is niet oké." 

Wanneer is Dickpics: Onder de Microscoop op televisie te zien?

Dickpics: Onder de Microscoop is vanaf 27 november vier dagen achter elkaar om 22:00 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Meer over