Die Hard 2

Actie op het vliegveld

In de tweede Die Hard-film neemt actieheld John McClane het weer op tegen een bende terroristen. Dit keer slaan de criminelen toe op een luchthaven.

Twee jaar nadat de actiefilm Die Hard een grandioze bioscoophit werd, verscheen Die Hard 2. Bruce Willis kruipt hierin opnieuw in de huid van actieheld John McClane. En alsof de duvel ermee speelt, gaat het weer mis op kerstavond. Opnieuw krijgt hij te maken met terroristen. Dit keer slaan ze toe op een luchthaven in Washington.

Wil je liever een andere Die Hard-film zien? Dat kan natuurlijk ook! 

Die Hard 2

McClane arriveert op het vliegveld en ziet iets vreemds. Hij grijpt in en ontdekt dat er zeer zware jongens actief zijn, al weet hij niet wat ze van plan zijn.

Het blijkt te gaan om een terroristeneenheid, die de drukke luchthaven van Washington D.C. bezet om de uitlevering van een zware misdadiger te verijdelen.

Johns vrouw zit in een van de toestellen, dus hij zet in Die Hard 2 alles op alles om de terroristen uit te schakelen.

Bruce Willis

Na Die Hard 2 kwamen er nog drie Die Hard-films. Hoewel Bruce Willis na drie delen aankondigde dat hij wel klaar was met het personage John McClane, dook hij in de vierde en vijfde film gewoon weer op.

En geloof het of niet: er staat nog een zesde deel in de planning. De film, die McClane moet gaan heten, stuitert heen en weer in de tijd.

Zo krijgen we te zien wat er gebeurde voor de allereerste Die Hard-film én hoe het nu met ouwe rot John gaat. Een releasedatum is nog niet bekend.

Meer over: