Die Hard 2

Bruce Willis moet de boel weer zien te redden in Die Hard 2

RTL 7 - dinsdag 26 december om 20:27

© Twentieth Century Fox.
In de tweede Die Hard-film neemt actieheld John McClane het weer op tegen een bende terroristen. Dit keer slaan de criminelen toe op een luchthaven.

Twee jaar nadat de actiefilm Die Hard een grandioze bioscoophit werd, verscheen Die Hard 2. Bruce Willis kruipt hierin opnieuw in de huid van actieheld John McClane.

Die Hard 2

En, alsof de duvel ermee speelt, het gaat weer mis op kerstavond. Opnieuw krijgt McClane te maken met terroristen. Dit keer slaan ze toe op een luchthaven in Washington. Als John McClane daar arriveert ziet hij iets vreemds.

Hij grijpt in en ontdekt dat er zeer zware jongens actief zijn, al weet hij niet wat ze van plan zijn. Het blijkt te gaan om een terroristeneenheid, die de drukke luchthaven van Washington D.C. bezet om de uitlevering van een zware misdadiger te verijdelen. Johns vrouw zit in een van de toestellen, dus hij zet in Die Hard 2 alles op alles om de terroristen uit te schakelen.

Bruce Willis

Na Die Hard 2 kwamen er nog drie Die Hard-films. Hoewel Bruce Willis na drie delen aankondigde dat hij wel klaar was met het personage John McClane, dook hij in de vierde en vijfde film gewoon weer op. En geloof het of niet: er stond nog een zesde deel in de planning. De film, die McClane zou gaan heten, zou heen en weer stuiteren in de tijd.

Zo zouden we zien wat er gebeurde voor de allereerste Die Hard-film én hoe het nu met ouwe rot John gaat.
Maar helaas, de film gaat er niet komen. Producer Lorenzo di Bonaventura maakte in 2021 bekend dat de film van de baan is.

Het zou nu ook wel lastiger worden om de oude John McClane in een film te hebben. Bruce Willis is namelijk met pensioen gegaan om medische redenen. Hij heeft de hersenaandoening afasie, waardoor zijn vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen achteruitgaat.

Meer over