Die Hard

Bruce Willis zet de boel op stelten in actieklassieker Die Hard

RTL 7 - zondag 2 juni om 20:00

© 20th Century Fox.
Het is weer eens wat anders dan al die zoete kerstfilms: Die Hard is een keiharde kerstactieknaller.

Vlak voor Kerst neemt de New Yorkse politieman John McClane een paar dagen vakantie. John gaat zijn vrouw en kinderen opzoeken in Los Angeles.

Die Hard

Het huwelijk van John McClane (Bruce Willis) en zijn vrouw Holly (Bonnie Bedelia) is weleens beter geweest. Wat heet: Holly is met hun twee dochters van New York naar Los Angeles verhuisd. John neemt zijn vakantiedagen op om samen met zijn vrouw en kinderen Kerst te kunnen vieren in Los Angeles. Als hij in LA aankomt, gaat John eerst naar het kantoorgebouw waar zijn vrouw werkt: hij wil Holly ophalen van haar kerstborrel.

Net nadat John in Die Hard het kantoorgebouw is binnengewandeld, nemen de Duitse terrorist Hans Gruber (Alan Rickman) en zijn bende iedereen in het pand in gijzeling. Omdat de politie niks kan uitrichten, besluit John de gijzeling dan maar in zijn eentje – en op geheel eigen wijze – te beëindigen.

Bruce Willis

Dat betekent volop spanning, keiharde actie en cynische humor. Dankzij die drie dingen groeide Die Hard uit tot dé kerstfilm voor mensen die een hekel aan al die zoete kerstfilms hebben.

Overigens was Bruce Willis de zevende (!) keus voor de rol van John McClane: pas toen Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Burt Reynolds, Harrison Ford, Mel Gibson én Richard Gere bedankten voor de rol, kwam Bruce in beeld.

Meer over