Die Hard: With a Vengeance

John McClane is terug!

Veronica - dinsdag 23 juni om 20:30

© Polsat
Bruce Willis krijgt in deze derde Die Hard-film hulp van niemand minder dan Samuel L. Jackson. Samen gaan de mannen de strijd aan met de broer van een oude vijand.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Die Hard: With a Vengeance begint met het bericht dat er bom in het centrum van New York ligt. Ene Simon zegt dat hij die bom heeft geplaatst.

Die Hard: With a Vengeance

Deze Simon (Jeremy Irons) is de broer van Hans Gruber. Die Hard-fans kennen Hans Gruber nog als de schurk uit de allereerste Die Hard-film.

John McClane heeft Gruber destijds zonder pardon naar de andere wereld geholpen. Simon is nu in New York om zijn broer te wreken.

Gruber heeft in Die Hard: With a Vengeance goed nagedacht over zijn wraakactie. Hij heeft een hele reeks lugubere spelletjes en opdrachten bedacht.

Die moet McClane allemaal tot een goed einde brengen, anders vallen er doden.

Bruce Willis

Voor zijn eerste opdracht moet John in z'n eentje door de wijk Harlem lopen. Dat klinkt simpel, maar hij moet dat wel doen met een bord met daarop een racistische tekst.

In een buurt waar voornamelijk afro-Amerikanen wonen is dat vragen om problemen.

Tijdens de opnames van Die Hard: With a Vengeance liep Bruce Willis met een blanco bord door Harlem. De tekst zette regisseur John McTiernan er pas tijdens het monteren van de film op.

Zo zorgde hij ervoor dat Bruce Willis het er tijdens de opnames beter vanaf kon brengen dan John McClane.

Het is namelijk aan buurtbewoner Zeus Carver (Samuel L. Jackson) te danken dat McClane zijn wandelingetje überhaupt overleeft. John en Zeus lijken elkaars zielsverwanten.

Samen gaan ze de strijd met Simon aan, al loopt die samenwerking niet altijd even soepel. 

Meer over