Dinner for Schmucks

Is Steve Carell wel echt een idioot in Dinner for Schmucks?

Com. Centr. - zondag 10 april om 19:59

Een groep succesvolle managers geeft geregeld etentjes. De gasten moeten een bijzondere disgenoot meenemen, waar de rest de spot mee kan drijven. Tim komt op de proppen met Barry, een droomgast voor de organisatoren, maar dat verandert snel.

De ambitieuze Tim (Paul Rudd) wil graag een stap maken in zijn carrière. Als zijn baas hem uitnodigt voor een diner, lijkt dat een mooie kans. Maar er is wel een voorwaarde voor deelname aan het etentje: elke gast neemt een bijzondere disgenoot mee om belachelijk te maken. 

Dinner for Schmucks

Tim vindt het maar niks, maar komt plots de ideale gast voor het diner tegen. Zonderling (Steve Carell) heeft als hobby het verzamelen van dode muizen. Die zet hij op, kleedt hij aan en bevolkt er zijn poppenhuizen mee.

Zijn uiterlijk (raar haar, slechte kleding, idiote lach) en zijn ontwapenende naïviteit doen de rest. De managers hebben in eerste instantie de grootste lol met Barry, maar hij trekt al snel een spoor van verwoesting in het leven van de gasten.

Langzaam maar zeker rijst dan ook de vraag: wie is er nou de echte idioot? Het antwoord zie je in Dinner for Schmucks.

Paul Rudd

Dinner for Schmucks is een remake van de zeer succesvolle Franse film Le dîner de cons uit 1998. De bewerking komt voor rekening van Jay Roach, het brein achter Meet the Parents en Meet the Fockers.

Voor hoofdrolspelers Paul Rudd en Steve Carell is dit de derde film waarin ze samen te zien zijn. Eerder speelden ze al samen in Anchorman en The 40 Year Old Virgin.

Meer over