Dionne dicht bij de first ladies

Dionne Stax zet haar onderzoek naar de First Ladies voort

NPO 1 - maandag 20 juni om 21:25

© AVROTROS
Sommige first ladies namen geen genoegen met een rol in de schaduw van hun man. Dionne Stax hoort in deze tweede aflevering van Dionne Dicht Bij de First Ladies over de ambities van presidentsvrouw Betty Ford en gaat op bezoek bij een goede vriendin van Hillary Clinton.

Lange tijd was de rol van Amerikaanse presidentsvrouw vooral decoratief. De first lady werd geacht als goede gastvrouw naast haar man te staan en te zorgen voor de kerstversiering in het Witte Huis. Niet iedereen had trek in die rol op de achtergrond.

Dionne Dicht Bij de First Ladies

In Dionne Dicht Bij de First Ladies spreekt Dionne Stax deze week de dochter van Betty Ford, een van de eerste presidentsvrouwen die zelf politiek actief was. Ze sprak zich uit voor gelijke rechten en het recht op abortus. Als ervaringsdeskundige vroeg ze tevens aandacht voor de bestrijding van borstkanker en verslaving.

Ook gaat Stax op bezoek bij Melanne Verveer. Deze vriendin en zakenpartner van Hillary Clinton vertelt hoe de first lady ondanks de kritiek die dat haar opleverde haar eigen ambities nastreefde.

Meer over