Dionne dicht bij de first ladies

Dionne Stax praat met de beste vriendin van Nancy Reagan

NPO 1 - zondag 26 juni om 22:40

© AVROTROS
Dionne Stax geeft in haar docuserie Dionne Dicht bij de First Ladies een inkijk in de levens van Amerikaanse presidentsvrouwen. Hartsvriendin Sheila Tate vertelt haar wat van invloed was op het leven van Nancy Reagan, met name na de aanslag op haar man Ronald.

Het leven van Nancy Reagan veranderde voorgoed door de aanslag op haar man, Ronald. In Dionne Dicht bij de First Ladies geeft Dionne Stax een andere kijk op de levens van Amerikaanse presidentsvrouwen. Onder andere Reagans hartsvriendin Sheila Tate vertelt wie zij echt was.

Nancy Reagan

Nancy leerde haar man kennen tijdens hun acteercarrière. Ze bracht daarmee glamour in het Witte Huis. Hier kan ze naast haar man, zoals alle presidentsvrouwen, slechts een bijrol vervullen. Hoewel zij als eerste vrouw achter de schermen meer invloed had dan haar voorgangsters. Ze zorgde onder meer voor een programma om drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan. Mede daardoor werd een wet ingevoerd. En ze drong er bij haar man op aan om een goede verstandshouding met Rusland te hebben.

Meer over