Dirty Dancing: Havana Nights

Romola Garai en Diego Luna dansen tijdens de Cubaanse Revolutie in Dirty Dancing: Havana Nights

Viaplay TV - zaterdag 17 februari om 20:00

© Buena Vista
Het is 1958, de Cubaanse Revolutie is aan de gang, en de familie Miller verhuist naar Cuba. De oudste dochter, Katey, vindt het maar niks, totdat ze als een blok valt voor Javier.

Het is 1958 en Katey Miller (Romola Garai) verhuist met haar ouders en zusje naar Cuba, waar ze sporadisch wat meekrijgen van de Cubaanse Revolutie. Katey, een echte studiebol, is niet blij met de beslissing, omdat ze in het laatste jaar van de middelbare school zit.

Dirty Dancing 2: Havana Nights 

Daar komt verandering in als ze geïnteresseerd raakt in Javier (Diego Luna), de ober van het hotel, en de manier waarop hij danst. Katey weet Javier in Dirty Dancing 2: Havana Nights over te halen om als zijn partner mee te doen aan een danswedstrijd. Ze leren danspasjes aan elkaar, wat leidt tot een hoop onderlinge frustratie en grappige taferelen.

Kateys ouders zijn niet blij als ze er achterkomen dat ze samen met Javier meedoet aan de wedstrijd, omdat hij niet past in hun rijke wereldje.

Patrick Swayze

Voor velen is Dirty Dancing 2: Havana Nights een teleurstelling omdat ze de charme van de eerste Dirty Dancing-film niet los kunnen laten.

Gelukkig keert Patrick Swayze terug als dansleraar in deze film en de oplettende kijker zal zien dat het liedje waar hij op danst wel bekend klinkt. Dat is namelijk ‘Johnny’s Mambo’, de track die ook voorkomt in de eerste film.

Meer over